- Jak urządzić mały pokój dla nastolatki: Pomysły na maksymalne wykorzystanie przestrzeni i tworzenie funkcjonalnej oraz stylowej aranżacji
- Jak wpływać na zmiany w systemie edukacji jako student?
- Wpływ świetlicy szkolnej na rozwój społeczny i emocjonalny uczniów
- Czy studia powinny zawierać więcej zajęć praktycznych?
- Nowoczesne metody nauczania w przedszkolach
KANAPKA W JAJKU

Od czasu do czasu możesz zanurzyć kanapkę w roztrzepanym jajku i usmażyć ją na teflonowej patelni. Aby masło po wyjęciu z lodówki łatwo się rozsmarowywało, odkroj z kostki kilka małych kawałeczków i włóż do ogrzanej maselniczki. Kanapki można zamrozić, jeśli są obłożone startym, żółtym serem, gotowaną fasolą, posiekanymi daktylami, masłem orzechowym, rodzynkami, gotowaną wołowiną, baraniną i drobiem. Przed zamrożeniem szczelnie opakuj kanapki w folię śniadaniową. Aby kanapki obłożone ogórkiem i pomidorami nie rozmiękły: użyj dwóch kromek czerstwego chleba; umieść plasterek pomidora, ogórka lub warstwę majonezu pomiędzy dwoma plasterkami sera lub wędliny, by nie stykały się bezpośrednio z chlebem. Przygotowując większą liczbę kanapek: zmiksuj 250 g masła z 150 ml gorącego mleka do uzyskania konsystencji kremu;
dodaj zmiksowane masło do pasty, której używasz do smarowania kanapek. Unikniesz wten sposób podwójnego smarowania; przygotowując pastę jajeczną z ugotowanych na twardo jajek, dodaj odrobinę mleka i masła, by łatwiej można ją było rozsmarować. Smak wzbogaci odrobina musztardy. Robiąc dla dzieci kanapkowe grzanki z kukurydzą lub startym żółtym serem, posmaruj dolną kromkę chleba ubitym jajkiem. W ten sposób luźne nadzienie nie wypłynie z kanapki i nie przypali się. Nie zjedzone kanapki zanurz w roztrzepanym jajku i usmaż na patelni teflonowej.