- Jak urządzić mały pokój dla nastolatki: Pomysły na maksymalne wykorzystanie przestrzeni i tworzenie funkcjonalnej oraz stylowej aranżacji
- Jak wpływać na zmiany w systemie edukacji jako student?
- Wpływ świetlicy szkolnej na rozwój społeczny i emocjonalny uczniów
- Czy studia powinny zawierać więcej zajęć praktycznych?
- Nowoczesne metody nauczania w przedszkolach
GALARETKI

Ciekawym urozmaiceniem galaretki jest rozpuszczenie w niej, i gdy jest ciągle gorąca, cukierków ślazowych. Na wpół stężałą galaretkę można zmiksować, a kiedy podwoi swoją objętość, wstawić ponownie do lodówki. Po-j wstanie lekki, puszysty deser, który szybko zastyga w miseczkach.
Smak galaretki wzbogaca dodanie soku owocowego lub kompotu. Aby galaretkę łatwo wyjąć z naczynia: wypłucz wcześniej naczynie zimną wodą, a następnie lekko nasmaruj olejem do sałatek. Galaretka łatwo wysunie się z naczynia i będzie miała szklisty połysk; zawiń naczynie w mokry, gorący ręcznik na 15 sekund. Następnie, trzymając naczynie w dwóch rękach, potrząśnij nim energicznie w dół.
JAJKA
Aby ułatwić dzieciom obieranie jajek gotowanych na twardo, bezpośrednio po ugotowaniu zanurz je w zimnej wodzie. Następnie zgnieć delikatnie skorupkę, przetaczając jajko po stole.